perjantai 24. toukokuuta 2013

keskiviikko 15. toukokuuta 2013

keskiviikko 8. toukokuuta 2013

Verkkokauppa Team Kari Jyväskylästä huijaa

Tilasin yllämainitusta firmasta kaksi kirjatukea WEDO  14 cm x 14 cm. Musta 2 kpl/paketti.
Koska paketti sisältää kaksi kirjatukea, oletin yksikköhinnan koskevan kahta tukea. Siis yksi tuki molempiin päihin. Hinta oli kokonaisuutena 12.09 €.

Selvä huijaus on kyseessä. Myyjä antaa se vaikutelman, että kirjatukia on paketissa kaksi mutta toimittaa kuitenkin yhden puolikkaan. Kun olin verkkopankin kautta maksanut tuotteen, printtasin kuitin, jossa lukee "Kirjatuki 140 x 140 WEDO metalli musta 2 kpl/pkt (sis. 1 kpl)."

Siis todella härskiä kaupustelua. Ensin myydään kahta kirjatukea. Kun lasku on maksettu, ilmoitetaan, että tuleekin vain yksi.

Kommentti: En suosittele Verkkokauppa Team Karia kuluttajille.
12 euron vuoksi en halua vaivata kuluttajasuoja-asiamiestä, vaikka selvät perusteet olisi. 

Sowjetisch, stolz, jüdisch – und von Stalin verfolgt

Via Die Welt 

Raymond Ibrahim: The Mass Exodus of Christians from the Muslim World

Via Answering Muslims  

Suomeen tuodaan Ruotsista dioksiinipitoista lohta. Muihin EU-maihin sen vienti on kiellettyä.

Via  Dagens Nyheter     

perjantai 3. toukokuuta 2013

The Party of Crooks and Thieves

By Sean's Russia Blog 

Nettihesari on helpompi lukea kuin paperilehti

Käytössäni on 50 cm leveä ja 29 cm korkea MacBookin lisänäyttö. Helsingin Sanomien näköispainos aukeaa siihen hienosti ja teksti on riittävän suurta luettavaksi. Kuvien värit ovat hyvät.
Mainokset näkyvät tarkkoina ja luettavina. Mainokset tulee luettua jopa tarkemmin paperilehteen verrattuna.

Siis mistä mättää ?  On tuotettu nettilehti, joka laadultaan ohittaa paperille painetun lehden ja olettettavasti nettilehden materiakustannukset ovat murto-osa painettuun lehteen verrattuna. Olettavasti kuluttajilta puuttuu tieto-taito hyödyntää nettilehti.

Jos nuoriso ei halua nettilehdestä maksaa mitään, kannattaa lehden harkita nettilehden laittamista jossain vaiheessa ilmaisjakeluun ja tulot tulisivat mainoksista.  Kun paperilehden tilaajia on vielä satoja tuhansia, ei ilmainen nettilehti tässä vaiheessa varmaan ole järkevä ratkaisu.

Toinen asia. Kun menee sanoma.com englanninkieliselle sivulle, hyytyy selain (Firefox) eikä ko. sivua saa edes suljettua. Sivu aukeaa hitaasti. Jos haluaa tältä sivulta päästä pois, pitää sulkea koko Firefox.  Ihmeellinen ilmiö. Onko sivu hakkeroitu tai muuta vastaavaa ?  Koneeni latausnopeus on huippuluokkaa  10-40 Megaa.