- lääkäreitä terveyskeskuksiin pakkotyöhön viideksi vuodeksi valmistumisen yhteydessä. Jan ei tule maininneeksi, pitäisikö lääkäreille maksaa esimerkiksi palkkaa tehdystä työstä.
- Jan ehdottaa, että viiden vuoden jälkeen lääkärille annetaan oikeus hoitaa myös yksityispotilaita ja myöhemmin lääkäri voi kokonaan siirtyä yksityissektorille.
Siitä vaan, olkaa hyvä ja ehdottakaa lääketieteen opinnot alottaville sopimusta viiden vuoden pakkotyöstä valmistumisen jälkeen. Varmaan Suomesta löytyy ylioppilaita jotka siihen suostuvat mutta varmuudella melkoinen osa hyvistä lääkäreistä jää pois opinnoista, koska eivät halua suostua orjatyöhön. Tällöin vapautta arvostavalle ylioppilaalle jää vaihtoehdoksi hakeutua opiskelemaan johonkin eurooppalaiseen sivistysvaltioon. Jos siellä valmistumisen jälkeen hänen työpanoksensa ei edelleenkään kelpaa kotimaassa Jutta Urpilaisen viitoittamalla tiellä, voi hän vallan hyvin tehdä töitä ulkomailla.
3 kommenttia:
Taitaa olla yksittäisen hullun houretta, mutta suosittelen alan opiskelijoita pitämään ovet auki ulkomaille ja lukemaan medisiinan lisäksi kieliä.
Ruotsia on helppo oppia, eikä Norjakaan kuulemma aivan mahdoton ole. Englantiahan kaikki jo osaavatkin, ja suomalainen LL pääsee Amerikan erikoislääkäriohjelmiin kunhan läpäisee USMLE-tentit.
Kiitos kommentista.
Hienoa, että asioista keskustellaan - demokratia/sananvapaus toimii.
Vastine 1.3 kirjoitukseen oli provosoiva.Sunnuntain kirjoituksessa ei ollut kyse pakkotyövelvoitteesta tms. Suomessa täytyy kaikilla samat oikeudet hoitoon pääsyn nopeudessa/diagnosoinnissa. Kaikki suomalaiset hoidon saavat/mutta missä ajassa? mitä ennättää tapahtua jos esim. syöpää ei diagnosoida ajoissa. Kaikki eivät kuulu työterveydenhuollonkaan piiriin.
Usein monet suomalaiset nälkävyötä kiristämällä hakeutuvat yksityiselle sektorille, koska kunnallisen sektorin hoitojonot ovat tuskallisen pitkät.
Kunnioitan lääkärien ammattitaitoa
ja ammattikuntaa.
Lähetä kommentti