sunnuntai 29. maaliskuuta 2009

Amsterdam 26.-28.3.09



Pyöriä oli kaikenlaisia ja pyöräilijöitä oli runsaasti. Kypärä ei ollut käytössä. Pyörän kyydissä oli kavereita takatarakalla ja joskus etutarakakallakin.




Ruoho kasvoi vihreänä ja ensimmäiset kukat ovat auenneet vaikka ilman oli viileä.




Omakotitalot olivat isoja ja tiilistä tehtyjä.








Kanavissa voi risteillä pienissä laivoissa.




Rijksmuseum oli osittain remontissa mutta siellä oli mahdollisuus tutustua hollantilaisiin 1600-luvun mesteriteoksiin. Suurimmat maalaukset olivat puolen seinän kokoisia ja ihmisten kuvat elävämpiä kuin valokuvissa.






Oli parina päivänä käymässä Amsterdamissa. Tässä muutamia kuvia ydinkeskustan ulkopuolelta.

sunnuntai 22. maaliskuuta 2009

Ida Händel 1928-




YLE teemalta tuli tänään erinomainen ohjelma puolalaisesta viulusti Ida Händelistä, joka esiintyy vielä 80-vuotiaana.



Tässä Youtubissa olevisa Idan esityksiä:

  • Brahms violin concerto in D major VIDEO
  • J Brahms Violin Sonata in G Op. 78 (3) Allegro molto moderato Video
  • Camille Saint-Saens Introduction Rondo Capriccioso Video
  • Kreisler-Prelud and Allegro Video
  • Carmen Fantasy Video
  • Zigeunerweisen Video


Tässä on Idasta tehty dokumentti ( Paul Cohen):
Osa I
Osa II
Osa III
Osa IV
Osa V
Osa VI

lauantai 21. maaliskuuta 2009

Lääkäreiden pakkotyö

Kun lääketieteen lisensiaatin tutkinnon suorittaneet lääkärit pakotetaan pienellä palkalla työskentelemään terveyskeskuksissa, sanotaan sitä harjoitteluksi, vaikka he kantavat työstään täyden lääkärin vastuun ja työ on usein yksinäistä eikä ole mahdollisuus ketään konsultoida. Tiedot pitää itse kaivaa kirjoista ja julkaisuista.

On näiden lääkäreiden työn halveeramista, jos työstä käytetään termiä "harjoittelu".

Kokoomuslainen lehti Verkkouutiset on haastatellut eri eduskuntaryhmien puheenjohtajia 15.3.09

Pakkotyön kannattajiksi osottautuivat:
  • Perussuomalaiset
  • Vihreät
  • Kristillisdemokraatit
  • Kokoomus
Pakkotyötä vastustivat
  • Sosialidemokraatit
  • RKP
  • Keskusta
Kommentti: Jos Keskusta oikeasti vastustaa lääkäreiden pakkotyötä, voisi pääministeri Vanhanen asiasta lausua mielipiteensä. Tässä suhteessa Keskustan eduskuntaryhmän puheenjohtaja Timo Kalli ja pääministeri ovat eri linjoilla.

Suomessa on noin17000 lääkäriä. Edellä mainitusn gallupin perusteella heille jää seuraavissa vaaleissa äänestettäväksi joko sosialidemokraatit tai keskusta (varauksella).

Kokoomusta tai vihreitä ei näytä kiinnostavan lääkäreiden ja heidän lähipiirinsä äänet.
Kokoomus on keskittynyt viime aikoina kaveeraamaan sairaanhoitajien kanssa. Siellä laskettanee, että sairaanhoitajien lääkäreitä suurempi lukumäärä tuottaa ehkä ääniä seuraavissa vaaleissa.

tiistai 10. maaliskuuta 2009

Wolfgang Amadeus Mozart - Piano Concerto No. 21 - Andante

VIDEO

Finlandia

Sakari Oramo johtaa Sibeliuksen Finlandian.
Radion sinfoniaorkesteri
VIDEO

Kommentti: Upea esitys

torstai 5. maaliskuuta 2009

Sairaanhoitajat ja reseptit

Sairaanhoitajan koulutuksen saanut terveysministeri Risikko suunnittelee sairaanhoitajille reseptinkirjoitusoikeuden myöntämistä. Minulla ei ole tiedossa onko hän kysellyt lääkäriliiton kantaa asiaan.

Kommenttini: Sairaanhoitajan opinnot ovat lääkeaineopin osalta niin vaatimattomat, että heidän peruskoulutuksensa ei ole riittävä päättämään potilaan sairauksiin sopivan lääkityksen aloittamisesta. Toki he voivat uusia lääkärin määräämän lääkkeen, jos lääke on määrätty pysyvään käyttöön. Mutta elegantimpi vaihtoehto olisi pidentää lääkereseptien voimassaoloaikaa kahteen vuoteen eli 24 kuukauteen. Tällöin lääkäri voi ratkaista kirjoittaako hän lääkettä vuoden vai kahden vuoden käyttöä varten.

sunnuntai 1. maaliskuuta 2009

Helsingin Sanomat ja lääkäreiden pakkotyö

Helsingin Sanomat on antanut palstatilaa 1.3.2009 mielipidepalstalla C5 lastentarhanopettaja Jan Stoltin kirjoitukselle, jossa Jan vaatii
  • lääkäreitä terveyskeskuksiin pakkotyöhön viideksi vuodeksi valmistumisen yhteydessä. Jan ei tule maininneeksi, pitäisikö lääkäreille maksaa esimerkiksi palkkaa tehdystä työstä.
  • Jan ehdottaa, että viiden vuoden jälkeen lääkärille annetaan oikeus hoitaa myös yksityispotilaita ja myöhemmin lääkäri voi kokonaan siirtyä yksityissektorille.
Kommentti: Koska Helsingin Sanomien mielipidekirjoituksista hyväksytään alle 10 % lehden sivuille, kuvastanee lastentarhanopettaja Stoltin kirjoituksen julkaiseminen osittain HS:n näkemystä.

Siitä vaan, olkaa hyvä ja ehdottakaa lääketieteen opinnot alottaville sopimusta viiden vuoden pakkotyöstä valmistumisen jälkeen. Varmaan Suomesta löytyy ylioppilaita jotka siihen suostuvat mutta varmuudella melkoinen osa hyvistä lääkäreistä jää pois opinnoista, koska eivät halua suostua orjatyöhön. Tällöin vapautta arvostavalle ylioppilaalle jää vaihtoehdoksi hakeutua opiskelemaan johonkin eurooppalaiseen sivistysvaltioon. Jos siellä valmistumisen jälkeen hänen työpanoksensa ei edelleenkään kelpaa kotimaassa Jutta Urpilaisen viitoittamalla tiellä, voi hän vallan hyvin tehdä töitä ulkomailla.