keskiviikko 5. lokakuuta 2011

Markka

Suomen lienee vakavasti harkittava paluuta markkaan, joka päästettäisiin vapaasti kellumaan ja markkinat saisivat arvioida sen arvon.

Suomi ei kestä sitä,että joudumme takaajaksi ja maksumieheksi rahasummille jotka vastaavat 50-100 prosenttia valtion vuotuisesta budjetista.  Maksut kylläkin jakautuvat usealle vuodella.
Viimeinen tikki oli Brysselin tekemä vedätys Suomen takuiden osalta. Bryssel sekaantui Helsingin ja Ateenan keskenään tekemään sopimukseen.

Suomesta ollaan tekemässä välimerenmaiden sosiaalitoimistoa.

Eurosta irtaantuminen ei ole este pysyä Euroopan Unionissa, jossa on paljon maita europalueen ulkopuolella. Esimerkkeinä Ruotsi, Tanska, Englanti.

Kreikan kriisissä pyritään siirtämään USA:n, Saksan ja Ranskan pankkien luottoriskit mm. suomalaisten veronmaksajien maksettavaksi.

Kyseessä on eränlainen vallankumous. Pankit ja rahoituslaitokset haluavat ottaa vallan kansallisvaltioilta.

Edessä on Suomen osalta uusi itsenäisyystaistelu. Suomen hallitus haluaa myydä valtion hernerokasta.

2 kommenttia:

Paavo kirjoitti...

Mistä muuten tämä hernerokasta myymisen käsite on peräisin? Ilmeisesti se on käsite, mutta itse tunnen vain Juice Leskisen (käsittääkseni) sanoittaman tabula rasan laulun jossa Eesau hernekeittooneen menettää esikoisasemansa, mutta ei kai se sieltä tule?

Isojen puolueiden puheenjohtajilta on vaikea uskoa suurta johtajuutta. Vaikuttaa siltä, että edellisten johtajien pelaamat kortit katsotaan vaan loppuun vaikka mikä olisi. uutta strategiaa ei uskalleta muodostaa.

Poliittinen valta on valunut valjuuden ja sukupuolen mukaan valittujen puoluejohtajien käsiin. Oma vaikutelmani on, että johtopaikoilla on ihmisiä jotka ovat niin köykäisiä, että tuskin suunnattomuuden takana on edes mitään johtoajatusta omien etujen ajamisesta, korruptiota. Mennään vaan virran mukana.

Kiviniemelläkään ei tunnu olemaan mitään muuta vakaumusta, kuin että sukupuolikiintiöt pitäisi saada. Kataisella ei sitäkään.

Ehkä vaan kärsin siitä illuusiosta mistä kekkosen kaipaajat kärsivät, että edelliset tiesivät. Ehkä kukaan ei tiedä.

Mutta on varamsti huomionarvoista, että pääministeri saa paljon vähemmän henkilökohtaista huomiota kuin kukaan muu neljän suurimman puolueen puheenjohtaja. Katainen ei tunnu olevan pelaaja edes Suomen politiikassa.

Pekka kirjoitti...

Kiitos kommentista. Suomesta ollaan viemässä tuhkatkin pesästä kielikuvilla jatkaakseni.

Kun Saksa tukee Kreikkaa, tukee se käytännössä omia pankkejaan ja se on onnistunut manipuloimaan Suomen sekä eräitä muita euromaita maksumiehiksi mukaan.

Kreikan tuessa on menossa uudet UMTS-kaupat.