perjantai 2. maaliskuuta 2012

Kreikan tuki

Katsoin Saksan televisiosta  Maybritt Illnerin keskustelutilaisuutta Kreikan tukipaketista.

Johtopäätökset:

Nyt Kreikalle myönnettävä 130 miljardin euron tuki siirtyy lyhennyksinä ja korkoina  eurooppalaisille ja kansainvälisille kuin myös kreikkalaisille pankeille. Siksi kreikkalaiset ovat raivoissaan.
Käytännössä Saksa tukee omia pankkejaan niiden tehtyä huonoja finanssisijoituksia Kreikkaan.
Saksa on onnistunut keplottelemaan mm. Suomen näihin pankkitukitalkoisiin mukaan.
Saksa kokee lisäksi toisen maailmansodan aiheuttaa henkistä krapulaa. He tulevat nyt maksaneeksi Kreikalle epäsuorasti sotakorvauksia sodanaikaisen miehityksen ajoilta.

Kokoomuksessa vallitsee edelleen euroeuforia. Silmiään räpäyttämättä pääministeri Katainen on valmis Kreikan taloudelliseen tukeen ja sen jälkeen iskettää Suomessa armeijan menoihin,  pienten lasten kotihoidon tukeen jne.

Solialidemokraatit ovat valtiovarainministeri Urpilaisen johdolla jo vuosi sitten ymmärtäneet tapahtuvan vedätyksen ja saivat järjestettyä Suomen lainalle takuut.

Suomen on syytä laittaa nyt piikki kiinni. Kun Suomelta vaaditaan jatkossa lisää rahaa ja takauksia olkoon vastaus ei. On lisäksi huomioitava, että Kreikka, Italia ja Portugali ovat NATO-maita isoine sotilasmenoineen. Tämä pitäisi mm. vasemmistoliitolle olla riittävä peruste vastustaa seuraavaa tukipakettia ellei puheenjohtaja Arhinmäkeä satu liikaa kiinnostamaan virka-auton takapenkillä istuminen.

Myös Vihreillä olisi näytön paikka. Kokoomus on ajanut itsensä pääministeri Kataisen johdolla umpikujaan vaikka kannatuslukemat ovat isoja. Vallan hyvin voitaisiin Suomeen perustaa ilman Kokoomusta hallitus, joka lopettaisi suomalaisten veronmaksajien älyttömän rahanjaon oliivimaille.

Ei kommentteja: