perjantai 3. toukokuuta 2013

Nettihesari on helpompi lukea kuin paperilehti

Käytössäni on 50 cm leveä ja 29 cm korkea MacBookin lisänäyttö. Helsingin Sanomien näköispainos aukeaa siihen hienosti ja teksti on riittävän suurta luettavaksi. Kuvien värit ovat hyvät.
Mainokset näkyvät tarkkoina ja luettavina. Mainokset tulee luettua jopa tarkemmin paperilehteen verrattuna.

Siis mistä mättää ?  On tuotettu nettilehti, joka laadultaan ohittaa paperille painetun lehden ja olettettavasti nettilehden materiakustannukset ovat murto-osa painettuun lehteen verrattuna. Olettavasti kuluttajilta puuttuu tieto-taito hyödyntää nettilehti.

Jos nuoriso ei halua nettilehdestä maksaa mitään, kannattaa lehden harkita nettilehden laittamista jossain vaiheessa ilmaisjakeluun ja tulot tulisivat mainoksista.  Kun paperilehden tilaajia on vielä satoja tuhansia, ei ilmainen nettilehti tässä vaiheessa varmaan ole järkevä ratkaisu.

Toinen asia. Kun menee sanoma.com englanninkieliselle sivulle, hyytyy selain (Firefox) eikä ko. sivua saa edes suljettua. Sivu aukeaa hitaasti. Jos haluaa tältä sivulta päästä pois, pitää sulkea koko Firefox.  Ihmeellinen ilmiö. Onko sivu hakkeroitu tai muuta vastaavaa ?  Koneeni latausnopeus on huippuluokkaa  10-40 Megaa.

1 kommentti:

Anonyymi kirjoitti...

Sama ilmiö FF:ssa, eikä vain sanoma.comissa. Netissä muuallakin on valitettu FF:n tahmaamisesta. Kannattaa kokeilla muitakin selaimia vaihteeksi.