torstai 23. kesäkuuta 2016

Helsingin Sanomat ja eutanasia

Torstaina 23.6.16 HS antaa palstatilaa kirjailija Jörn Donnerin eutanasiapohdiskeluille.
Donner mielellään käyttää terveyspalveluja 83-vuotiaana, koska pitää itseään työkykyisenä ja yhteiskunnalle hyödyllisenä henkilönä. Sen sijaan hän on valmis luopumaan sellaisten kansalaisten
hoidoista, jotka eivät tuota valtiolle tai kunnalle hyötyä ja on valmis lakaisemaan nämä henkilöt "maton alle".

Kommentti: Tuollaista tekstiä pystyy tuottamaan vain paatunut itsekeskeinen lurjus, jollainen
Donner valitettavasti on. Toki hänellä on erinomaisia kirjallisia tuotteita. Esimerkiksi olen mielenkiinnolla lukenut hänen tekstiään runoilija Elmer Diktoniuksesta. Vaikka väitän Donneria lurjukseksi, en väitä häntä tyhmäksi.  Myös hänen elämäkerrallinen Mammutti oli mielenkiintoinen. Kirjassa kerrottiin yksityiskohtaisesti erään kirjalilija Donnerin sielunelämästä ja hänen liikkumisestaan maailmalla.

83-vuotias työeläkettä saava henkilö maksaa eläkkeestään sekä valtionveroa (jos eläke on riittävän suuri) että kunnallisveroa, joten mihin perustuu väite siitä, että tämä 83-vuotias ei tuota yhteiskunnalle ( = valtio + kunnat). Toki hän kuluttaa eläkemaksujen muodossa yksityisten vakuutusyhtiöiden varoja mutta lehtitietojen mukaan olisivat nämä varat tällä hetkellä riittävät ja vakuukutusyhtiöillä on kymmenien miljardien eurojen edestä sijoituksia.

Mainittakoon, että Suomen lain mukaan eutanasia  Suomessa on rikos. Donner ja Helsingin Sanomat eivät suoranaiset yllytä lukijoitaan rikokseen mutta tällaisilla kirjoituksilla  voi olla demoralisoiva vaikutus terveydenhuollon henkilökuntaan.


1 kommentti:

richard peterson kirjoitti...

Hanki nopeasti ja kätevä laina maksaa laskuja ja aloittaa uuden liiketoiminnan tai rahoittaa projekteja halvemmalla 2 prosentin korolla. Ota yhteyttä meihin tänään: lisätietoja saadulla lainan määrällä, koska vähimmäisluottotarjouksemme on 5.000,00 mihin tahansa lainan määrän valintaan. Olemme laillinen rekisteröity ja sertifioitu lainanantaja. Voit ottaa meihin yhteyttä sähköpostilla nopeasti, jos olet kiinnostunut saamaan lainaa, ota meihin yhteyttä lisätietoja lainaprosessista, siitä, kuinka lainan ehdot ja edellytykset ja miten laina siirretään tekemään sinä. Tarvitsen kiireellistä vastausta, jos olet kiinnostunut. Email: richardpeterson706@gmail.com.