lauantai 16. heinäkuuta 2016

Italian pankit


Italian pankkien ongelmana on vuosien kuluessa annetut luotot, joita luoton ottajat eivät ole pystyneet maksamaan takaisin. Maksukyvyttömille annetut luotot ovat joko tahattomia tai tahallisia (toivottavasti ei).
Nyt pankit pyrkivät painostamaan, että heidän luottotappionsa kustantaisivat italialaiset veronmaksajat tai jopa Euroopan veronmaksajat.
Jos veronmaksajien rahoja käytetään, pitäisi ennen sitä vetää vastuuseen ko. pankin omistajat eli heille voitaisiin suunnata maksullinen osakeanti. Ostakoon ken haluaa. Kun jossain vaiheessa pankin säästäjät haluavat rahansa tililtä pois mutta rahoja ei sieltä löydy, voisi Italian valtio ostaa pankin osakkeet polkuhintaan. Menetettely olisi sama kuin on Yhdysvalloissa tehty pankkikriisin aikana. Tässä siis sosialisoitaisiin eli otettaisiin valtion hallintaan ko. pankki.
Näin olisi pitänyt menetellä myös Kreikan pankkien kohdalla. Kyproksella konkurssipankit otettiin valtion hallintaan.
Seurattuani nyt vajaan kymmenen vuotta tätä Euroopan ja USA:n talouskriisiä, olen tullut siihen tulokseen, että kyseessä on suuren luokan taloushuijaus, jossa veronmaksajien rahoja siirretään kriisin varjolla pankkien ja rahoituslaitosten hallintaan, ilman vastikkeita.
 

Ei kommentteja: