lauantai 11. syyskuuta 2010

Kirkkonummen ja Espoon reumapotilaiden hoito

Kirkkonummen sanomissa oli 26.8.2010 seuraava kirjoitus:

Reumapotilaalle oikeus hyvään hoitoon !

Kirkkonummi irtisanoi sopimuksen HYRTin kanssa

Reumapotilaat jätetään Kirkkonummellakin tuuliajolle! Ihmettelemme kunnan halua irtisanoa reumapotilaiden hyvä hoitosuhde Helsingin Ympäristön Reumatoimisto-HYRTin kanssa. Perusteita sopimuksen irtisanomiselle tai uusille hoitosuunnitelmille ei esitetty perusturvalautakunnan kokouksessa 2.8. ja seuraavassa kokouksessa, 18.8. sopimus irtisanottiin ilman perusteluja äänestyksessa Kalervo Kumpulaisen esittäessä jatkamista.

Kirkkonummella on ollut sopimus reumatoimiston (HYRT) kanssa erikoislääkäritasoisesta palvelusta tuki- ja liikuntaelinsairauksista kärsiville potilaille. HYRT on reumaliiton ylläpitämä poliklinikka, joka tuottaa palveluita sopimuskuntien asukkaille. Aiemmin niitä oli 10, mutta laman myötä lukumäärä on laskenut neljään: Kauniainen, Kirkkonummi, Nurmijärvi ja Tuusula. Espoo lopetti palveluiden ostamisen vuoden 2010 alussa. Sopimuskuntien vähetessä toiminnan kannattavuus luonnollisesti vaarantuu.

HYRT:n poliklinikalle asiakkaat ovat voineet hakeutua ilman lähetettä. Kirkkonummelaiset ovat tehneet sinne noin 90 käyntiä/vuosi. Asiakkaat maksavat 22 € käyntimaksun ja kunnat loput, n. 130 €/käynti. Vuosittainen kustannus Kirkkonummelle on ollut n. 12.000 €. Taloudelliset vaikutukset lienevät olemattomia, sillä tämä erikoistason hoito potilaille on kuitenkin jostakin etsittävä.

Reuma on sairaus, jonka hoito edellyttää aina erikoislääkäritason hoitoa. Lääkärin on kyettävä tarkastelemaan potilasta kokonaisuutena ja olemaan perillä monenlaisista hoitomenetelmistä. Reuma vaatii usein myös nopeaa kivunhoitoa tai nivelpistoksia, jotta pehemmilta tuhoilta vältyttäisiin. Tätä hoitoa ei pysty perusterveydenhoito tuottamaan.

Korkeatasoinen ja asiantunteva hoito on suoraa säästöä kunnan vammais- ja pitkäaikaissairauksien hoitokuluihin.

Reumapotilaskin voi tehdä työtä ja olla tuottava! Hyvään hoitoon ja luottamukselliseen potilassuhteeseen kannattaa panostaa ja reumapotilaankin työkykyä ylläpitää mahdollisimman pitkään. Monelle potilaalle työ ja tekeminen on elinehto, tuskin kukaan haluaa vapaaehtoisesti sairastaa. Elämän mielekkyys tulee aktiivisen osallistumisen kautta.

On erittäin outo tilanne, että sopimus lakkautetaan, vaikka mitään korvaavaa ei ole etsitty tilalle! Jos potilaaat kokevat joutuvansa heitteille, hoitoon ei ehkä enää hakkeuduta aktiiviseti, sairaus pahenee ja sairauspoissaolot, yhteiskunnan ja työnantajien kustannukset lisääntyvät.

Jos nykyinen sopimus ei tyydytä kuntaa, siitä voi neuvotella uudelleen. Reumapotilaiden hoitoa ei saa ajaa alas! Nyt heille ei ole annettu minkäänlaista tietoa, mistä he jatkossa saavat tätä korkeatasoista erikoislääkäriosaamista.

Espoossa terveyspalveluiden virkamiehet antoivat liian hyvän kuvan Espoon ja Jorvin mahdollisuuksista hoitaa reumaatikot, kun HYRT:n ja Espoon sopimus päätettiin lopettaa. Se oli selvä virhe, jota Kirkkonummen ei olisi kannattanut tehdä, vaan ottaa asiassa aikalisä ja seurata, miten siellä saadaan reumaatikkojen hoitoasiat ensin kuntoon.

Reumapotilailla on oikeus tulla kuulluksi ja vaikuttaa ajoissa oman hoitonsa toteutumiseen. Avoimuudella ja rehellisyydellä saavutetaan tässäkin asiassa parempia tuloksia.

Jaana Andersin
varavaltuutettu
Kirkkonummi

Eeva Rehnström
pj. Kirkkonummen seudun TULES-Kyrkslättnejdens Reumaförening r.y.

Marja-Liisa Rinnekangas
Clostridium difficile-vertaistuki
Kirkkonummi

Johanna Värmälä
sosiaali- ja terveyslautuakunnan pj. valtuutettu
Espoo

Bloginpitäjän kommentti:
Sekä Reumasäätiön sairaalan tuhoaminen sekä nyt Helsingin Ympäristön reumatoimiston lopettaminen kuvastavat oikeistolaista Kokoomuksen ideologiaa, joka kylmästi karsii kustannuksia kaikkein heikoimmassa asemassa olevilta. Kehoitan äänestäjiä vetämään johtopäätöksensä seuraavissa vaaleissa. Olisi kummallista, että esimerkiksi Espoon Kokoomus nauttii seuraavissa vaaleissa espoolaisten reumapotilaiden ja heidän omaistensa luottamusta. Espoon kaupunginhallituksen puheenjohtaja Saija Äikäs-Idänpään-Heikkilä oli vuonna 2009 pääinkvisiittori, kun Espoo sanoutua irti Helsingin ympäristön reumatoimistosta.

1 kommentti:

Pricilla Hanson kirjoitti...

Thanks for serving my life and restoring happiness to my heart.
Special regards to Dr. Odey Abang of African, who prepare for me the medicine that made use and got me ride of my HSV2. I'm so happy, full of joy and courage when I spoke with Dr. Odey Abang,the great herbalist. I got diagnosed and suffered from HSV2 for 9 months. It was lots of stress thinking knowing the danger involves taking and living on drugs. I was left with no option than to search for ways of getting rid of it,then I saw blogs and comments of testimonies saying Dr. Odey Abang,got them cured of the virus, I feel like crazy and was confident with faith to try with Dr. Odey.
It was my first time to have such a distance relationship and it happens to be for cure.
I explained to him politely and truthfully all
he wanted to know,and requested for the cures , which he prepared and sent through the DHL, I'm glad I'm free now and sounds,no symptoms nor any virus could be detect on me
If you're interested in getting his email address
You can contact him directly@

odeyabangherbalhome@gmail.com

His cures are very effective,no site effects with active immune boosters.
He cures all including
HIV/ AIDS
Diabetes mellitus
Herbatitis
Ghonorehea
Syphilis
Love sperck
Kidney failure
Heart failure
Cartridge removal
HPV
Infertility,
Low spam count
Week erection
Poor ejaculation
Irregular and painful mesturation
Painful bleeding
Vergina discharge
Nosableading
Cancer
Stroke
odeyabangherbalhome@gmail.com
Phone number WhatsApp
+2349015049094