tiistai 7. elokuuta 2012

HS ja NYTimes

Ostin ISUS VE247 lisänäytön Macbookille voidakseni leveämmän näytön kautta lukea Helsingin Sanomien nettipainosta.

Vaikka näytön pitäisi olla hyvätasoinen testivoittaja, näkyvät HS:n näköispainoksen kirjaimet siinä
hiukan epätarkkoina. Vertailun vuoksi katsoin The New York Timesin kirjaimia, jotka ovat selvästi terävämpiä.

Varsinaisessa HS:n digilehdessä on kirjainten terävyys riittävän hyvä.

Lisäys 8.8.2012:
Sain tänään kytkettyä Macbookin ulkoiseen isoon näyttöön HDML-kaapelilla. Ikäänkuin HS:n teksti olisi tullut paremmin luettavaksi.

Hesarin sivun leveys on 40 cm ja tämän VE247 ulkoisen näytön leveys on 52 cm.
HDML-teräväpiirtokytkentä lisäsi olennaisesti tekstin tarkkuutta. Seuraavalle sivulle voi siirtyä painamalla  omenapainiketta ja nuolta.

Nettiversiossa on ilman muuta myös suomalaisten sanomalehtien tulevaisuus. Lehdelle olettaisi tulevan valtavia kustannussäästöjä kun ei tarvitse ostaa ja varastoida paperia eikä tarvitse kuljettaa lehteä painotalosta asiakkaan postilaatikkoon. Nämä kustannussäästöt oletettavasti ylittävät lehden tilausmaksun, joten HS voisi hyvin harkita lehden digiversion laittamista Internettiin vapaasti luettavaksi ja lehti saisi tulonsa melkästään mainoksista ja ilmoituksista. Toistaiseksi on perusteltua jatkaa myös maksullisen painetun lehden jakamista, koska suurin osa väestöstä lukee edelleen paperille painettua tuotetta.  Aikaisemmin mainitsemani NYTimesin taktiikka voisi tulla myös kyseeseen eli lukija saisi aukaista HS:n netiversion esimerkiksi 10 kertaa kuussa mutta joutuisi maksaamaan kuukausimaksun, jos haluaa lehden jatkuvaan käyttöön. 

Lisäys 9.8.12:
Uudella 24 tuuman teräväpiirtonäytöllä näkyvät HS:n näköispainoislehden mainokset ylivoimaisesti paremmin kuin painetun lehden sivuilla. Tämän olettaisi kiinnostavan mainostajia.


Ei kommentteja: