lauantai 4. elokuuta 2012

Terkko

Helsingin yliopiston Meilahden kampuskirjasto mainostaa kotisivullaan:

"Meilahden kampuskirjasto Terkko tarjoaa terveys- ja lääketieteellistä tietoa opiskelijoille, tutkijoille, lääkäreille, hoitoalalla toimiville sekä kaikille terveysaiheista kiinnostuneille. 

Haartmaninkatu 4 (PL 61)
00014 Helsingin yliopisto 
(09) 191 26643
kirjasto-terkko [ät] helsinki.fi
Yhteydenotto
Artikkelitilaus 
Esteetön asiointi"

Mainoksessa ei kuitenkaan kerrota, että vain HYKS:n palveluksessa olevat lääkärit ja Helsingin yliopiston opiskelijat  voivat käyttää kirjaston elektronisia palveluja.  

Muita ryhmiä palvellaan mutta kovalla hinnalla.  Kirjasto toimittaa tilauksesta valokopioita  tai PDF-jäjenteitä 7-50 eurolla/kpl.  

Terkko ei luovuta HYKS:n ulkopuolisille lääkäreille käyttöoikeuksia ulkomaisiin lääketieteen lehtiin, vaikka käyttäjä olisi valmis maksamaan käyvän hinnan näistä oikeuksista. Terkko haluaa tehdä tulosta eli bisnestä välittämällä yksittäisiä artikkeleita. Lääkeyritykset varmaan ovat tähän tarkoitukseen sopivia asiakkaita mutta ei yksittäisen lääkärin kannata noilla hinnoilla tilata artikkeleita varsinkin, jos hän tarvitsee suuren määrän julkaisuja /(100-500 kpl).

Mielestäni sosiaali- ja terveysministeriön pitäisi järjestää kaikille Suomen terveyskeskusten lääkäreille mahdollisuus lukea Internetin kautta lääketieteen artikkeleita.Ei kommentteja: