maanantai 8. syyskuuta 2008

Pääministeri Vanhanen

Kainuun Sanomien mukaan (6.9.2008) pääministeri Vanhanen suunnittelee lääkäreiden määräämistä pakolla töihin terveyskeskuksiin ja Suomen keskusta ( entinen Keskustapuolue) pohtii keinoja miten tämä pakko toteutuu.

Kommentti: Vanhasella ei ehkä ole välähtänyt mieleen neuvotella terveyskeskusten lääkäreiden kanssa, miten heidän työolojaan voisi kehittää sille tasolle, että työssä viihtyvyys lisääntyy ja lääkärit voisivat suunnitella terveyskeskuksiin pitkiä työuria.  Näillä pakkopuheillaan Vanhanen karkoittaa terveyskeskuksista lisää lääkäreitä.

Annan vihjeen: Terveyskeskuksen lääkäreille pitäisi itselle anta valta päättää, kuinka paljon aikaa hän haluaa käyttää potilasta kohden. Uudelle moniongelmaiselle potilaalle pitäisi varata reilusti tunti aikaa vastaanotolle. Viisitoista minuuttia ei tällöin riitä. Ja kontrollikäynnille varattaisiin aikaa 25-30 minuuttia. Jos potilaiden välille jää ylimääräistä aikaa, on lääkäreillä puhelisoittoja ja paperitöitä riittävästi ylimääräistä aikaa täyttämään.

Varmin tapa karkoittaa lääkärit terveyskuksesta on laittaa heille potilaita 10-15 minuutin välein.  Jos lääkäri huomaa, ettei potilas saa sitä hoitoa ajan käytön osalta mikä olisi mielekästä, nostaa lääkäri kytkintä ja siirtyy töihin parempiin työoloihin.

2 kommenttia:

Armi Paini kirjoitti...

Amen. Pekka kirjoittaa asiaa.

Pekka kirjoitti...

Hei.
Näitä juttujai luetaan.
Kiitos kommentista.
Pekka